Inspiration til sommerens grillaftener

find gasgrill

Så står sommeren endnu engang for døren, og hvis du ikke tilhører den ædle race af helårsgrillister, betyder dette at grillsæsonen snart begynder. Måske betyder dette, at du skal til at investere i en helt ny grill, og derfor skal vælge hvorvidt denne skal være med kul eller gas, eller også mangler du bare inspiration, så du kan genfinde den barnlige glæde ved grillmad.

Uanset hvilket gruppe du befinder dig I, kan du finde inspiration i denne artikel. 

Kul eller gas 

Har du endelig fået lejligheden på stenbroen skiftet ud med hus og have, og skal have fundet den helt rigtige grill til din nye status, eller trænger den gamle af en eller anden grund til udskiftning, så står du i dilemmaet om hvorvidt du skal vælge kul eller gas.

Fordelen ved at bruge kul, er at røgudviklingen fungerer, som et ekstra krydderi, da forskellige former for kul giver forskellige smagsnuancer. Så er grilningen en af dine store interesser, kan du med fordel vælge en kulgrill, og eksperimentere med forskellige slags kul, til forskelligt slags kød.

Kulgrillen bidrager også til det ceremonielle aspekt af en grillaften, hvor det lige så meget er processen, hvor man er samlet om grillen og hygger imens man griller, som måltidet der tæller.

Her har det tidmæssige aspekt også betydning, da det er en længere proces at opvarme en kulgrill, ligesom den er mere følsom for vind og vejr.

En gasgrill er nemmere til de spontane grillaftener, hvor familiens aftensmad bliver tilberedt på grillen en almindelig onsdag aften. Hvis du er typen, som griller året rundt, er gasgrillen ligeledes en fordel, da denne er nemmere at starte i det blæsevejr, der som bekendt præger Danmark store dele af året.

Der er altså fordele og ulemper ved begge typer grill, og det er en personlig smagssag hvad der er bedst. Gør op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig, og tal med venner og bekendte om deres oplevelser med henholdsvis gas, – og kulgrill. 

Find din næste gasgrill på grilltest.dk

Forny dig 

Når snakken falder på det at grille, komme kødet nemt til at være en selvfølgelighed.

Og vi elsker også røde bøffer, kebabspyd og grillpølser så vi kunne fylde resten af denne artikel, med lovprisninger til de animalske glæder. Men i de senere år er flere og flere begyndt at sværge til kost uden, eller med begrænset indhold af animalske produkter, og dette øger ligeledes sandsynligheden for, at der befinder sig veganere eller vegetarer til din grillaften.

Forsøg dig med at grille grøntsagerne på nye spændende måder, og gør mere ud af tilbehøret, hvis du stadig vælger kødet til.

Find inspiration til lækre, og nærende salater, hvortil kødet kan være prikken over i`et i stedet for måltidets bærende element. På denne måde kan du begrænse indtaget af kød, uden at skulle undvære fuldstændigt.

Hvis du hører til de rigtig eventyrlystende, kan tofu også være en glimrende erstatning til kødet, og dette smager også fremragende fra grill.

Udgivet
Kategoriseret som Udeliv

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *