Hvilke fordele og ulemper er der ved elbiler? 

elbil ladeboks

Elbiler er og bliver fremtiden. Den rykker kun tættere på. Overvejer du at få dig en elbil som din næste bil? Så dyk gerne ned i fordelene og ulemperne sammen med os, så du bliver godt klædt på til dit kommende køb. 

Har du ikke haft en elbil før? Men overvejer du det, fordi det ikke længere er til at komme udenom i forhold til den grønne omstilling? Det forstår vi godt. Som med alle andre typer af biler, er der både fordele og ulemper, som du selvfølgelig skal kende til, inden du skriver under på en købsaftale. 

Så lad os dykke ned i det! 

Hvilke fordele er der ved elbiler? 

Lad os starte med det positive ved elbiler. For dem er der naturligvis nogle stykker af. Måske der også er nok herunder til, at det kan overbevise dig om, at der snart skal holde en elbil i din indkørsel. 

Du kan lade bilen derhjemme 

Hvordan man tanker, er en af de største bekymringer, når man skal ud at købe en elbil. Men du behøver ikke gøre dig mange bekymringer, da du kan få installeret og monteret en ladeboks derhjemme. Med den kan du oplade din bil, mens den holder stille derhjemme. Det kan være den time, du lige er hjemme mellem arbejde og fritidsaktivitet eller om natten, hvor du alligevel ikke skal bruge bilen. 

Det gør det nemt i hverdagen, hvor der måske alligevel ikke skal køres særligt langt. Så er det slut med at skulle bruge tid og penge på en tankstation. 

Det er billigere at køre elbil 

Det er generelt billigere at køre på strøm, end det er at køre på benzin. Du vil derfor godt kunne spare penge ved at skifte til en elbil. Der er især mange penge at spare, hvis du kan “tanke” på tidspunkter, hvor prisen for el er meget lav. Dette kan være om natten eller på dage, hvor det blæser meget og solen skinner. Det presser priserne i bund. 

Det er mere miljøvenligt 

Selvom der har været meget tvivl om den grønnere profil grundet batteri, er det nu slået fast, at elbiler ER grønnere end diesel- og benzinbiler. Vil du derfor gerne gøre noget godt for miljøet, kan du med god samvittighed skifte til en elbil. 

Hvilke ulemper er der ved elbiler?  

Der er naturligvis også nogle ulemper, der bør og skal tages med i overvejelserne, inden du køber dig en elbil. 

Den kan være kold at køre i om vinteren 

En bil på diesel eller benzin producerer overskudsvarme fra forbrændingsprocessen, som man kan nyde godt af på de frostklare dage. Men det kan du ikke med en elbil, da der ikke genereres overskudsvarme fra batteriet. Den vil derfor føles noget koldere at køre i om vinteren. 

Batteriet mister kapacitet over tid 

Batteriet er en af de store ulemper ved elbiler. For det er ikke til at undgå, at det mister kapacitet over tid. Derfor skal det på et tidspunkt skiftes. Det er dog dyrt, når det kommer dertil. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *